2014 m. gruodžio 15 d., pirmadienis

ADVENTAS

   Peržengėme gruodžio slenkstį, prasidėjo pats tamsiausias metų mėnuo. Saulutė tik retai bepasirodo... Su Šv. Andriejaus diena prasidėjo adventas. Laukiame didžiausios, gražiausios metų šventės, saulės grįžimo, kad dienos ilgėtų... Kaip tik šiuo laikotarpiu tamsias, niūrias dienas norisi pripildyti dėmesio kitiems, dalytis prasmingu laukimu, dalyti savo širdelių šilumą, pabūti drauge, pavakaroti su artimaisiais ir draugais. 
 Tėveliams dažnai skubant retai lieka laiko pabūti kartu su šeima, artimai pasikalbėti, pasidžiaugti vienas kitu. Pasiūlėme kartu pavakaroti, drauge praleisti adventinį vakarą su savo vaikučiais. Visi kartu žaidėme tradicinius lietuvių liaudies žaidimus, dainavome tylias, ramias adventines dainas, vaikai pasakojo pasakas be galo, tėveliams sakė kokie bus orai pagal gamtos ženklus, kokių darbų negalima dirbti per adventą.Tėveliai iš adventinių palinkėjimų "nusipynė" adventinį vainiką, kuris simbolizavo gerumą, atjautą, meilę savo artimui.
Tėveliai ne tik žiūrėjo  ir klausėsi savo mažųjų dainelių, žaidimų, bet drauge žaidė lietuvių liaudies žaidimus "Prūsai, Prūsai...", Šiaudų kūlis".
Baigiantis vakarui vaikučiai padovanojo tėveliams savo rankutėmis pagamintus angelėlius iš lino, linkėdami meilės, ramybės, o Radvilės mamytė padovanojo visiems po adventinį raguolį, kuris buvo papuoštas žvaigždutėmis ir buvo tarsi simbolis, kad vaikučiai yra tėvelių žvaigždelės.
Linkime ramaus advento, susikaupimo, daug daug meilės, ir nepajusime, kaip į mūsų duris pasibels stebuklingos Kalėdos.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą